Plus500

Plus500 is een online beursplatform waarop gehandeld kan worden in valuta, commodities, aandelen en indices. Het bedrijf is gevestigd in Londen en valt onder toezicht van
de Financial Services Authority. Deze eist dat aanbieders als Plus500 voor klanten aparte rekeningen houden die niet aangesproken kunnen worden door Plus500 zelf. Gestort geld is dus absoluut veilig bij Plus500.

De oorsprong

Plus500 is opgericht in 2008 en had in 2011 al meer dan 1.000.000 handelaars en meer dan 2.000.000 maandelijkse transacties. Plus500 wordt geroemd om zijn geavanceerde opties die toch eenvoudig in het gebruik zijn voor de thuishandelaar. Ook kun je van Plus500 gebruik maken via een mobiele applicatie voor de iPhone, iPad en Android smartphones en tablets, zodat je niet huisgebonden bent in de snelle wereld van de handel. Inmiddels kan er met meer dan 1000 aandelen gehandeld worden en streeft Plus500 ernaar de grootste faciliteit in handel in CFD's (contract for difference) te worden.

CFD handel

Bij de handel in CFD's hoef je zelf geen eigenaar te zijn of te worden van een aandeel of van een ton graan. Als koper ga je een contract aan met de verkoper van een product. Het verschil tussen het moment van aankoop van het contract en het moment van sluiting van het contract wordt verrekend. Is bij afloop van het contract het verschil hoger, dan maakt de koper winst. Is het bedrag bij afloop lager dan bij aankoop dan zal de koper verlies moeten nemen. Je kunt zelf bepalen wanneer je een positie sluit door zowel winst- als verlieslimieten vooraf af te sluiten. Zo verzeker je jezelf van een bepaalde winst of neem je een beperkt verlies, ook niet het einde van de wereld.

CFD's werken met een hefboomeffect, dat inhoudt dat je voor een bepaald percentage (bijvoorbeeld 1:15 = 6,66%) van de totale waarde investeert, terwijl je wel het volle pond pakt bij winst. Als het ware leen je met een CFD onderliggend geld en legt dat in voor handel in aandelen, commodities, forex of indices. Je loopt dus geen risico om het totale bedrag te verliezen, terwijl je wel de totaal verwachte winst kunt opstrijken.

Virtuele omgeving

De virtuele omgeving van Plus500 zorgt ervoor dat je kunt oefenen met handel met een demorekening. Zo ervaar je hoe het zou zijn als je met echt geld zou gaan handelen. Vergeet ook niet de risicowijzer te lezen. Als je eenmaal zo ver bent om met echt geld te handelen heeft Plus500 een leuke welkomstbonus van €25 voor je klaar staan! Zo heb je meteen een kickstart te pakken!