Handel in CFD's

Wanneer je besluit om te gaan beleggen heb je de keuze uit tal van verschillende mogelijkheden. Ook de handel in forex beschikt over meerdere investeringsvormen. Denk hierbij aan de handel in: cryptocurrencie, aandelen, grondstoffen en edelmetalen. Diverse online brokers voorzien in deze investeringsvormen. Op deze pagina lichtten we reeds genoemde investeringsvormen alvast kort toe.

Handel in cryptocurrencie

De handel in cryptocurrencie heeft de laatste jaren een sterke groei doorstaan. Met name de handel in Bitcoin kent wereldwijd een enorme bekendheid. Echter is de koers van de munteenheid erg volatiel. Dit houdt in dat er sterke fluctuaties op het gebied van waarde bestaan. Veel brokers beschikken over online platformen waar volop gespeculeerd kan worden op het gebied van de waarde van de munteenheid. Doordat de munt is voorzien van een soort digitale portemonnee hoef je bij de handel in cryptocurrencie geen extra kosten te betalen. Hierdoor wordt verwacht dat in de toekomst voornamelijk winkels gebruik zullen gaan maken van het systeem. Zij zijn momenteel namelijk veel geld kwijt aan betaalsystemen.

Handel in aandelen

Een aandeel kan gezien worden als een soort 'waardepapier' dat toebehoort tot een vennootschap. In principe worden alle aandeelhouders gezamenlijk gezien als de feitelijke eigenaar van de desbetreffende onderneming. Vandaar dat grote bedrijven doorgaans werken met aandeelhoudersvergaderingen. Zo kan iedereen gezamenlijk stemmen over tal van bedrijfsgerelateerde onderwerpen. Om aandelen te verhandelen dien je naar de aandelenbeurs te gaan. Hier kun je aandelen verkrijgen die recht geven op een deel van de uitkering van het dividend.

Handel in grondstoffen

De handel in grondstoffen is een van de meest voorkomende vormen van handel en is ook wel bekend als de handel in commodities. De handel in grondstoffen heeft met name betrekking op de handel in grondstoffen en bulkgoederen. Middels vraag en aanbod worden grondstoffen als koffiebonen en graan verhandeld. De prijs van deze producten veranderd zodoende ook aan de hand van vraag en aanbod. Kenmerkend aan grondstoffen is de uniforme kwaliteit en de grote hoeveelheden waarin gehandeld wordt.

Handel in edelmetalen

De handel in edelmetalen kent inmiddels een eeuwenoude geschiedenis. De handel in edelmetalen als goud en zilver vindt namelijk al jaren plaats. Het beleggen in edelmetalen is vandaag de dag online mogelijk op tal van verschillende plaatsen. Edelmetalen worden gekenmerkt door de afzienbare tijd waar binnen het product doorgaans verhandeld wordt. Zowel goud als zilver beschikken over een relatief korte omlooptijd.