Analyses

Het behalen van succes middels het online beleggen is lang niet altijd een 'zekerheidje'. De kans op succes kan echter wel middels tal van verschillende vormen vergroot worden. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om voorafgaand aan het beleggen jezelf een bepaalde strategie aan te leren en deze vervolgens ook vast te houden. Een geschikte handelsstrategie kun je bepalen aan de hand van analyses. In dit artikel staan we stil bij de verschillende vormen van handelsanalyses die er zoal zijn en in hoeverre deze van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke succes dat je wilt behalen.

Technische analyse

Een technische analyse omvat het bestuderen van tal van verschillende grafieken die inzicht geven in de historie van een bepaalde aandelenkoers in combinatie met informatie en gegevens die van invloed zijn op de actuele stand van zaken. Door middel van een technische analyse kun je toekomstige waardes van aandelen, op met name de korte termijn, voorspellen. Zodra je een bepaald patroon inzichtelijk gekregen hebt, kun je inspelen op toekomstige ontwikkelingen die je, zodra je het patroon beheerst, ziet aankomen en kunt voorspelen.

Fundamentele analyse

Een andere uiterst bruikbare analyse is de fundamentele analyse. De fundamentele analyse geeft inzicht in de zoektocht naar mogelijke factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van onderliggende waardes. Op deze wijze wordt zowel de financiële als economische situatie van een bedrijf geschetst aan de hand van een fundamentele analyse. Het ontwikkelen van een fundamentele analyse is in de meeste gevallen gericht op de lange termijn situatie.

Hulp, géén garantie!

Let wel, bovenstaande analyses fungeren uitsluitend als hulp en niet zozeer als garantie. Er kan namelijk niet gegarandeerd worden dat het gebruiken van één of beide analyses zorgt voor winst of succesvol beleggen. InternetForex stelt zich zodoende niet aansprakelijk voor mogelijke verliezen die geleden worden als gevolg van het raadplegen van onze website.